De biecht

“Nadia Dala is een uitdagende schrijfster: ze legt niet alleen de ziel van Marie bloot, maar kruipt ook in het hoofd van de lezer. Starre overtuigingen of te gemakzuchtige houdingen kennen bij haar geen genade en daardoor begin je ook jezelf in vraag te stellen. Helder en gelouterd slaagt ze erin om complexe thema’s als incest, zusterliefde, eenzaamheid en moed heel oprecht en persoonlijk over te brengen. Een kleine roman met een enorme uitstraling. ” Johanna Spaey, Feeling – oktober 2017.

God schiep de aarde in zeven dagen. Dat is exact de periode die Marie krijgt om haar leven weer op de rails te krijgen. Maar wat doe je als het enige familielid dat je nog hebt achter de tralies zit en je enige kans op een professionele comeback betekent dat gedeelde geheimen aan het licht moeten komen? Biecht je dan alles op?

De ooit succesvolle journaliste Marie komt haar appartement niet meer uit, sinds enkele maanden ziet ze de tijd verglijden. Dan komt een telefoontje van haar oude baas. De man die haar carrière heeft gebroken, geeft haar een nieuwe kans. Of ze iemand wil interviewen in de gevangenis. Haar zus. Het heeft te maken met een grote criminele zaak. Maar wat Marie in de bezoekersruimte van de penitentiaire instelling ontdekt, gooit haar hele leven overhoop. Zeven dagen lang probeert ze de kwelgeesten in zichzelf te bezweren, familiegeheimen komen aan de oppervlakte en lang verloren gegane relaties worden moeizaam weer opgepakt. De biecht is een verhaal over de genesis van eenzaamheid, moeilijke liefde en wederopstanding.

Het verhaal raakt aan het journalistieke milieu. Er is de vertroebelde liefdesrelatie tussen twee zussen, de zware prijs van een succesvolle comeback, het ‘anders’ zijn, familiegeheimen en… een vleugje Casablanca. Het vrouwelijke hoofdpersonage spreekt de lezer rechtstreeks toe maar is misschien wel een onbetrouwbare vertelster…